ВлизамРегистрация
KeitR

Това е моят форум. Вие можете да създавате теми и да участвате в обсъждането им.

Не се свенете и своето мнение тук споделете

Добави в избрани Отправить мне e-mail

Доверявате ли се на рекламните послания?

0.80 (5)

Създаване на темаСъздаване на тема | Към списка

ДобавилТекст

keitr Изпращане на съобщение
Катя Рангелова
Доверявате ли се на рекламните послания?
886 дни назад 26.06.2007 03:40:23 Цитат

Колко пъти сте си купували скъпи продукти шороко рекламирани които са ви разочаровали със своето качество?
Рекламата е необходима за да бъде популяризиран един продукт но когато се нарушават правата ни на потребители с нолоялна и психологически подвеждаща реклама как реагирате ?

"РЕКЛАМАТА: ЗОМБИРАТ НИ!

КАК РЕКЛАМАТА НИ ПРИНУЖДАВА ДА КУПИМ ТОВА ИЛИ ОНОВА

Косите са станали сухи и чупливи, като сламки, кожата се е покрила с бръчки и пъпчиви обриви, уплътнителите пропускат, в айрана са се завъдили живи бактерии, а в устата - кариесни чудовища... Това не е страшен сън, а рекламен блок от телевизора. Всъщност не е ли време да купим нов шампоан за суха коса?
Съществуват много прийоми, с които рекламата явно или скрито засяга необходимите нишки на нашето желание и потребности, заставяйки ни да купим това, което не ни трябва.
Прийом 1: красотата – страшна сила!Красивите хора предизвикват доверие, именно затова тях с лопата да ги ринеш в телевизионната реклама. Виждайки на екрана шикарен фотомодел с изваяна фигурка, у нас се появява неконтролирано желание да купим от нея не само туш за мигли, но даже и товарен камион за тухли
Даже и разбит.
Ефективната външност, усмивката, дружеското намигване на очарователния рекламен събеседник, ни предразполага съм себе си. Ние се доверяваме на неговия избор и се съгласяваме с него. В главата ни се създава образ на другар по оръжие
който вече е изпрал злополучното петно на бабината сватбена рокля, измил е купчина посуда и за две секунди е унищожил всички невидими бактерии под ръба на тоалетната чиния. И на нас ни се иска такъв сигурен живот и лесно да решаваме битовите си проблеми.
Как да се борим: Постарайте се да разберете, че този неотразим мачо никога не вземал в ръцете си миещо средство, което така усърдно хвали. А колоритните дамички имат изкуствени ресници!
Прийом 2: доверете се на звездите
Богатите и знаменитите няма да ви посъветва лошо. Ако кралицата на естрадата казва, че таблетките „ХХХ” са й помогнали да отслабне, значи, действително са й помогнали. Все пак
тя е звезда, защо й е да лъже?
Освен това тя е толкова мила, и както по женски е вникнала в моите проблеми, как тънко е почувствала двуседмичната ми борба с излишните килограми...
Това не е тя, това е грамотен социален психолог, изпреварил аудиторията на потребителите и грамотно е подбрал авторитетен персонаж за озвучаване на този псевдонаучен мъгляво-фолклорен нудистки клип, способен
да повдигне нивото на продажбите
на стоките и да повиши печалбите на предприятието, и своята заплата също.
Как да се борим?: Достатъчно е да си представим колко финансови средства харчат суперзвездите за малки капризи във вид на безчислено количество норкови манта, и такова количество последни марки спортни коли. Представихте ли си? Наистина ли ще й повярвате, че тя се ползва от тези евтини хапчета? Само два пъти ги е държали в ръцете си - по време на заснемането на рекламния клип.
Прийом 3: гледайте, завиждайте!Бял пясък, разлистени палми, прибоят ласкаво лиже петичките на млада блондинка, безгрижно пиеща коктейл с трудно произносимо име. Вече е започнало обилно слюноотделяне? Приискало ви се е там? Тъкмо е време да се ударите с пета в гърдите и да възкликнете, с какво съм по-лош?
Мога да си го позволя
веднаж в годината.
Как да се борим?: Достатъчно е до вас да бъде човек с незамъглено съзнание, който в случай на криза, може да ви върне в реалния свят. Или може би действително си струва да починете? Само не на Малдивите, някъде в предградието на шишчета? По-добре е да потърсите алтернатива почивка и да не се хвърляте в крайности, които ви обещават от екрана.
Прийом 4: специалист, видно по него!
«Аз съм визажист на новия филм „Авиатор” представя се юноша с неопределена ориентация. „Аз съм лекар – стоматолог” говори сериозна дама в бяла престилка. „Аз съм санитарния техник Васил”. В ръцете си Васил държи раздвижен ключ. И всички те, като специалисти в своята област, ни съветват какъв тонален крем (зъбна паста, прах за почистване на тоалетната чиния) да изберем. Те са професионалисти, личи им... И телезрителите, ако не са специалисти в посочените области, послушно отиват да купят рекламираните стоки.
Как да се борим? Не вярвате на очите си? Откъде знаете, че всички тези хора са такива, за каквито се представят? Може би Васил въобще не е санитарен техник, а обикновен треторазряден актьор. Дамата в бяла престилка – помощник звукорежисьор... Просто хората си отработват хонорарите...
Извод: не е ли по-просто да се проконсултираме с истински зъболекар, визажист и да извикаме санитарен техник от фирма?
Прийом 4: зрителна измама
Определен порядък в цифрите за цената на една или друга стока, съвършено ни лишава от разсъдък и изключва в главата ни калкулатора на семейния бюджет. Виждайки на екрана зачеркната цифра 1000, заменена с 999 и огромен надпис „сега или никога” ви се иска да закрещите „дайте две”! Даже и това да е надуваем басейн с гигантски размери с автоматично подаване на въздух от отоплителен радиатор и рисунки във вид на розови слончета. Да, и да го сложите, няма къде. И да плувате не умеете. И от розовия цвят получавате конвулсии. Но
цифрите вършат своето дело и желание да икономисате, когато навсякъде е така скъпо, ви заставят да свършите абсолютно нелогични от финансова гледна точка разходи.
Как да се борим?: Постарайте се да си спомните училището, таблицата за умножение, правилата за събиране и изваждане. И накрая се възползвайте от калкулатор, който убедително ще ви съобщи, че разликата в цена не е толкова изгодна.

БизКонсулт | БизКонсулт - форуми

---
www.bizkonsult.net І bizkonsylt-katyarangelova.blogspot.com www.bizkonsultmebeli.com І www.azkeit.com

Коментари: 1 Разглеждани: 1861
Tags: Реклама, Пазар

kissdet Изпращане на съобщение
milko
image 594 дни назад 12.04.2008 19:12:32 Цитат

зависи от кого са писаниако са от теб може би

---
kissdet

Въведете код на картинката
Вашето име
(видим само за собственика на сайта)

Предмет